- Travel is my therapy, Ierland -

Deze trip naar Ierland was oorspronkelijk een buitenlandse foto-opdracht maar werd door omstandigheden last minute geannuleerd. Desondanks ben ik met de visagiste van dienst (de fantastische Katarina Goyvaerts) toch naar daar afgezakt. Geen plannen, geen kinderen, geen verplichtingen. Dit leek ons een uitgelezen kans om eens tot onszelf te komen, een onverwacht (maar zeer welgekomen) verzetje.

Voor de volgers die niet helemaal mee zijn; al sinds het eerste trimester van mijn tweede zwangerschap (mei 2016) sukkel ik met (serieuze) bekkenpijnen. Het begon als een ongemak maar de laatste zwangerschapsmaanden kon ik enkel nog ‘voortbewegen’ op krukken en met een bekkenband. Na de bevalling stabiliseerde de boel zich een beetje maar ik blijf tot op vandaag flink beperkt in mijn doen en laten en vanzelfsprekend weegt dit geregeld mentaal door. Iedereen die me kent, weet dat ik een brok energie en levensvreugde ben. Het clincht dan ook vaak hevig in mijn hoofd tussen het willen en het kunnen…

Onder het motto ‘wie niet waagt niet wint’, volgde ik daarom dit voorjaar een cursus meditatie (TM) alsook startte ik met Yoga. En daar, in het prachtige Ierland, leek alsof alle puzzelstukjes beetje bij beetje in elkaar vielen. (En ik denk niet alleen voor mij J ). Yoga verzachtte de pijn, TM bracht verstilling voor de geest, Katarina en Jan (die elkaar halfweg de reis hebben afgelost) zorgden voor veel liefde (!) en Ierland ontfermde zich over de rest…

Sprookjesachtige bossen, uitdagende bergen, kabbelende beekjes, joviale mensen, aanstekelijke muziek, … en groen, groen oooooo zoooo groen! Ik heb er mijn lichamelijke grenzen letterlijk voorbijgewandeld en daarbij enorm genoten van het gezelschap, de stilte, de (innerlijke) rust en die prachtige natuur. Ookal was de pijn hierdoor vaak nog meer aanwezig, voor het eerst kon ik deze aanvaarden. Het was vreemd te ontdekken dat ‘ik’ niet mijn lijf ben en mijn lijf niet ‘ik’ is.

Rustiger, ecologischer en simpeler leven, nog meer bewondering voor de natuur, dankbaarheid voor wat we hebben én vooral niks willen en/of wensen wat in een winkel te koop is; dit neem ik mee uit Ierland. Oooh ja én ook last but not least (EINDELIJK) de eeuwige-trouw-belofte van mijn oooo-zoo-romantische vent … <3

Bedankt S&Y om dit avontuur mogelijk te maken.
Bedankt Katarina voor onze wijze conversaties, het in stilte samen genieten, je steun, …
Bedankt Els voor de gezellige wandelingen en rondleidingen door je prachtige thuisland en de overnachting in je droomhuisje.
Bedankt Beest voor … ‘jij weet wel’! 🙂

De rondreis:
Bray, Greystones, Wicklow Mountains National Park, Roundwood, Glendalough, Nationaal Park Connemara (Kylemore Abbey / Garden, Diamond Hill, Benbaun), Clifden, Roundstone, Dog’s Bay, Cleggan, … , Dublin.

It’s not the mountain we conquer but ourselves…
En ooit op een dag voltooi ik die (berg)wandeling(en) waar ik nu moest afhaken.
YIELD!

tags: Blog

vorige album    terug naar menu    volgende album


tags: Blog

vorige album    terug naar menu    volgende album