Wij maken gebruik van cookies wat zorgt voor de beste webervaring. Sommige cookies zijn essentieel en minimaal nodig om de website goed te laten functioneren. Er worden geen specifieke gegevens van jou als bezoeker geregistreerd. Andere cookies worden gebruikt om statistische gegevens van uw bezoeken aan deze website te verzamelen (analytische cookies), om zo de dienstverlening te verbeteren. Ook bij deze cookies worden er geen specifieke gegevens van u als bezoeker geregistreerd. (lees meer)
minimale cookies aanvaarden

- Een maandje Sri Lanka -

De klok rond verenigt met het gezinnetje inclusief BFF, giga golven, eindeloze groene theevelden, prachtige bergen, zand in alle spleten, rice and curry op elke straathoek, geen drukke agenda’s, geen verplichtingen én met als enige tijdsbesef: hongerige maagjes, alsmaar witter wordende krenten en afpellende nagellak….

De fijnste gelegenheden heb ik niet vereeuwigd, daar hebben we eenvoudigweg finaal hét moment beleefd en keihard van genoten. Maar met deze selectie laat ik jullie graag even proeven en meegenieten van ons maandje herbronnen en Qtimen in deze magnifieke setting…

Onze rondreis:
Negombo, Kandy, Ella, Haputale, National Park Uda Walawa, Tangalle, Unawatuna, Negombo.

Onze tips:
De steden en dorpen vonden wij zowel in het binnenland als aan de kust zeer (ver)vuil(end) en lawaaierig. Daarom hebben wij voornamelijk de natuur opgezocht. Sri Lanka is verrukkelijk groen en heeft een zeer diverse vegetatie (stranden, rijstvelden, bergen, theeplantages, rubberbossen, ontelbaar veel palmbomen, …).

De boemel treinrit (van 8uur) tussen Kandy en Ella is een ideale manier om hier van te genieten. Ella zelf is een zeer veelzijdige uitvalshoek bij het verkennen van het binnenland. Theefabrieken en -plantages, watervallen, tempels, Adam’s Peak, adembenemende uitzichten, … In Haputale is Lipton Seat een absolute aanrader. De vele nationale parken in de buurt zijn de kers op de taart.

De kuststreek ten zuiden van Sri Lanka is gewoonweg idyllisch. Q-timen in het paradijs.

Negombo zelf vonden we wat woelig en voor ons te toeristisch maar wel handig zo dicht bij de luchthaven. Desondanks hebben wij het hier zeer naar onze zin gehad door 2 gastvrije en vredige hotelletjes.

Reizen met kids:
De bevolking is zeer toegankelijk, goedgemutst, behulpzaam en uitermate (kind)vriendelijk.

Ik ben helemaal geen fan van ‘baby-potjeseten’, daarom hadden wij een dubbele babycook mee wat ik wel zeer adviseer als je hier reist met kleine kinderen. Het kruidige en vaak spicy lokale eten is voor hen niet écht toegankelijk en vaak onbetrouwbaar. Een goede EHBO kit is uiteraard ook een must. Hoewel we die laatste overduidelijk vooral voor papa meezeulden.

Mama, gaan we nu zwemmen naar Sri Lanka? Papa, waarom hebben wij geen tuk tuk?
Tjah, voorlopig wordt het zwemmen in Rozenbroeken en tuktukken met de bakfiets vrees ik…

Kortom: een absolute aanrader, écht!

tags: Blog

vorige album    terug naar menu    volgende album


tags: Blog

vorige album    terug naar menu    volgende album