Wij maken gebruik van cookies wat zorgt voor de beste webervaring. Sommige cookies zijn essentieel en minimaal nodig om de website goed te laten functioneren. Er worden geen specifieke gegevens van jou als bezoeker geregistreerd. Andere cookies worden gebruikt om statistische gegevens van uw bezoeken aan deze website te verzamelen (analytische cookies), om zo de dienstverlening te verbeteren. Ook bij deze cookies worden er geen specifieke gegevens van u als bezoeker geregistreerd. (lees meer)
minimale cookies aanvaarden

- From Russia With Love… -

4789 kilometers, 54 uren op ferry’s, 61 uren in de auto, 3 weken vol avontuur met als doel onze mini te dopen in Sint Petersburg.  Hiervoor doorkruisten we Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en uiteindelijk Rusland.   Mijn ‘verloofde’ (het blijft toch sjiek klinken 🙂 ) is geboren en voor een groot deel getogen in de buurt van Sint Petersburg alsook hebben Aliona en Lev de Russische nationaliteit.  Een mooie traditie, leek ons, om beide kids rond anderhalf jaar in hun tweede thuisland te dopen.  Bovendien een ideaal excuus voor een nieuwe expeditie.

De duizenden kilometers werden bij mijn kroost (verrassend) gewillig naar binnen gewerkt.  Grenzeloze wisselende landschappen, shuffle van Disney tot Retro Arena en al het denkbare er tussen (heerlijk dat mee gillen, springen, flapperende handjes of om net even volledig af te drijven), choco tot aan het autoplafond, vettige vensters, kwijlende snurkende knikkebollende aapjes, pechstrook-noodplas-stopjes, slappe koffie, liters thee, glamping, weghotels, voos onderweg-eten, knorren als matroosjes in een kajuit (was niks voor mama, die vond ons eerder sardientjes in een blik), …  Zoeken, vinden, ontdekken, bereiken.  Heerlijk dat samen overleven, ergens, nergens…

Aangekomen in Rusland hebben we vooral veel gegeten op talloze familiebezoekjes.   Alsook hier en daar wat natuur (eindeloze bossen, bessen, paddestoelen, spechten, eekhoorns, …) en een vleugje cultuur meegepikt (dagje Sint Petershof, avondje Sint Petersburg).  Uiteraard werd onze dappere leeuw Lev ook gedoopt.  Dat dompelen in het heilige water vond Lev een zéér interessant gebeuren.  Maar hij had er nog liever in gesnorkeld of zo.  Aliona daarentegen schreeuwde, vier jaar terug, moord en brand…  Toch opmerkelijk hoe verschillend je kinderen zijn. En gelukkig maar.

Na deze gezellige week met onze “gek-tische “(schoon)familie, werden de batterijtjes op de terugweg opgeladen in Zweden.  Daar verbleven we een week in een idyllisch houten huisje op 500 meter van Rörumstrand, Simrishamn; een prachtig strand aan de Oostzee omarmt door natuurreservaat.  Totaal niet toeristisch en heel wat ongerepte natuur om uren in te verdwalen.  Deze regio telt ook massaal veel appelboomhaarden – niemand die het zo mooi kon zeggen als Lev; ‘a-a-appffellll’ (ademt) ’pbbhoom!’. *smelt* 

En onze lieve pittige drama-decibel-Aliona waande zich Vajana. 

En papa geheel en exclusief voor ons present.

En mama die keek en zag dat het goed was.

En de tijd stond weer even stil.

 

Life is not perfect, but it does have perfect moments! 

 

FYI: De foto’s van de doop zelf werden gemaakt door mijn Russische collega Любимова Анастасия.

tags: Blog

vorige album    terug naar menu    volgende album


tags: Blog

vorige album    terug naar menu    volgende album